Hledání na blogu
Nejnovější komentáře
Bez komentáře

TIPY PRO LEPŠÍ EXTRAKCI KÁVY

TIP 1

Máte přehled o tom, kolik mají "naběháno" mlecí kameny ve vašem mlýnku? Opotřebované kameny zrnkovou kávu spíše drtí než melou. Připravená káva je ve výsledku méně extrahovaná s menší cremou a často najdete malá zrníčka mleté kávy na dně šálku po dopití. Mlecím kamenům se také věnuje tento náš článek na blogu. 

TIP 2

Čištění. Pro přípravu dobré kávy je důležitým krokem pravidelná údržba kávovaru, zejména čištění jeho částí přicházejících do styku s kávou a mlékem. Zanedbaná nebo nedostatečná údržba přináší ve svých důsledcích horší kvalitu připravené kávy a šlehaného mléka, nebo kolísání kvality a v těch horších případech i selhávání funkcí kávovaru.


Nezapomínejte na to nejjednodušší čištění bez čistících prostředků, tj. krátký splach staré kávy z hlavy pokaždé před upevněním páky s novou dávkou kávy, krátké otření a profouknutí trysky na šlehání mléka na prázdno po každém šlehání. Pravidelné důkladné čištění pomocí prostředků vám pak zaručí spolehlivou funkci stroje a přípravu kvalitní kávy. Pro čištění hlav kávovaru, pák a filtrů doporučujeme čištění práškem. V naší nabídce ZDE a ZDE.

Pro čištění trysky páry, kapučinátorů a mléčných cest doporučujeme používat roztok Puly Milku, který u nás najdete ZDE.

TIP NA ZÁVĚR

Naším tipem na závěr je nově navržená "sprcha" do hlav typu E61. Jak vše funguje, se můžete podívat na níže uvedená videa.

Sprcha hlavy E61 Matrix byla vyvinuta společnostmi Del Creatives SRL, DVG a IMS. Sprcha MATRIX ® je vyrobena z  316L ocelového plechu složeného z 50 vrstev mikrokuliček , které vytvářejí desítky tisíc tras úzkých 4-5 mikronů. To umožňuje homogenní rozložení vody na kávovém disku. Jemná pórovitost způsobuje pokles tlaku v posledním kroku předtím, než se voda dostane do kávového lůžka. Vnitřní tlak uvnitř porézní desky způsobuje uvolňování nanobublin páry a CO2 , čímž vzniká pevnější crema. Filtrační efekt také snižuje průnik částic kávy do  hlavy.

Sprchu MATRIX ® můžete objednat na našem eshopu ZDE

Zanechat komentář
zanechte odpověď
Chcete-li přidat komentář, přihlaste se.

Menu

Sdílet

QR kód

Nastavení

Vytvořte si bezplatný účet pro používání seznamů přání

Přihlásit se

Vytvořte si bezplatný účet pro ukládání oblíbených položek.

Přihlásit se