Charakteristika:
Země původu: Kenya
Způsob zpracování zrna: mokrá metoda
Balení : sáček 250g.
Výška: 1750–1900 metrů nad mořem
100 % Arabika
Tony citronu, vína, chléba, čokolády
Vzhledem ke geografické poloze Keni v blízkosti rovníku se sklizeň v této zemi pobíhá 2x ročně. Téměř veškerou kávu pěstují drobní farmáři, ale celý proces sledují speciální vládní agentury. Hlavním tajemstvím vysoké kvality keňské kávy jsou otevřené aukce, kde farmáři prodávají svou kávu. Aukční formát umožňuje kupujícímu zaplatit za kávu spravedlivou a adekvátní cenu v závislosti na kvalitě zrn. To povzbuzuje farmáře, aby věnovali maximální pozornost celému procesu sklizně kávy, od sběru zrn až po jejich zpracování. Kávový průmysl v Keni je poměrně technologický a sběr a zpracování se provádí pomocí moderních technologií. | https://www.youtube.com/watch?v=MyeUTEBbARg&ab_channel=Darrin%27sCoffeeCompany |