Hledání na blogu
Nejnovější komentáře
Bez komentáře

SHOT-TIMER - inovace pro kávovary s ručním ovládáním a hlavou E61

Profi kávovary s ručním ovládáním patří mezi oblíbené stroje baristů pro možnost maximální kontroly nad přípravou kávy včetně doby extrakce kávy. Zejména se jedná o stroje s legendární hlavou E61. A pro tyto a podobné stroje existuje vylepšení v podobě tzv. Shot-timeru, což jsou vlastně "stopky", které velmi usnadňují opakovaně dosahovat stejného času extrakce, kterou jste si tak pracně odzkoušeli a odladili na vaši kávu.

Jak to vlastně funguje:

Protože jsme si navrhli, vyrobili a vyzkoušeli náš vlastní typ Shot-timeru, popíšeme dále funkci právě tohoto vylepšení pro kávovary, které vám můžeme vyrobit a zabudovat do vašeho stroje. Níže pak naleznete odkaz na podrobnější informace o našem výrobku.

Shot-timer je inovativní zařízení navržené pro instalaci do různých kávovarů, jak s profi hlavami typu E61, tak i do domácích pákových strojů vyšší třídy s uvedenou hlavou. Shot-timer je integrován do systému kávovaru a poskytuje baristům přesné měření času extrakce. Může být také doplněn o funkci indikace a hlídání hladiny vody v kávovarech, které nejsou připojeny k rozvodu vody, ale mají nádržku. Podrobnější popis včetně videa naleznete níže v tomto článku.

Princip fungování shot-timeru je založen na využití senzorů, které detekují spuštění a ukončení extrakce kávy. Při zahájení extrakce je spuštěn časovač, který začne načítat čas extrakce. Když skončí příprava kávy, časovač se zastaví a poskytne přesnou hodnotu času extrakce. A to pomůže baristovi opakovaně dosahovat optimálních výsledků při přípravě kávy.
Při spuštění následující extrakce kávy se shot-timer automaticky vynuluje a začne odměřovat čas nové extrakce. Shot-timer může být také vybaven doplňkovou funkcí automatického hlídání hladiny vody v kávovaru. Doplňková funkce hlídání hladiny vody je určena pro kávovary, které nejsou připojeny na rozvod vody, ale mají vlastní vestavěnou nádržku. Ta musí být vybavena plovákem, což často bývá u strojů vyšší třídy. I když je nádržka vybavena plovákem, neznamená to automaticky, že je stroj vybaven funkcí hlídání hladiny vody. A právě pokud vám chybí tato funkce, vestavbou našeho Shot-timeru ji získáte.
Pokud máte ve stroji nádržku bez plováku, lze ji vyměnit za stejný typ s plovákem, pokud ji ovšem výrobce nebo dodavatel náhradních dílů nabízí. Je i možnost provést úpravy na stroji a stávající nádržku nahradit jinou s plovákem, pokud je to technicky možné. Pokud je náhrada nebo úprava možná, lze pak dovybavit takový stroj funkcí hlídání hladiny vody.

UKÁZKA FUNKCE NAŠEHO SHOT-TIMERU:

Odkaz na náš pákový kávovar Primus XE s vestavěným Shot-timerem >>ZDE<<.

Odkaz na vlastní Shot-timer >>ZDE<<

V PŘÍPADĚ VÁŽNÉHO ZÁJMU O TENTO VÝROBEK DOPORUČUJEME NÁS NEJPRVE KONTAKTOVAT NEBO NAVŠTÍVIT A NA ZÁKLADĚ KONZULTACE NAVRHNEME MOŽNOSTI VESTAVBY DO VAŠEHO KONKRÉTNÍHO KÁVOVARU, VČETNĚ VŠECH TECHNICKÝCH DETAILŮ.

e-mail: info@musetti.cz

Tel., SMS, WhatsApp: 605 278 857

Zanechat komentář
zanechte odpověď
Chcete-li přidat komentář, přihlaste se.

Menu

Sdílet

QR kód

Nastavení

Vytvořte si bezplatný účet pro používání seznamů přání

Přihlásit se

Vytvořte si bezplatný účet pro ukládání oblíbených položek.

Přihlásit se