Hledání na blogu
Nejnovější komentáře
Bez komentáře

Tepelná izolace bojleru kávovaru Primus XE

podle
Oblíbené0

Izolování bojleru kávovaru má několik důvodů:

  1. Zlepšení účinnosti: Tepelná izolace bojleru může zvýšit účinnost kávovaru tím, že minimalizuje ztrátu tepla během procesu ohřevu vody. Kávovary často spotřebovávají velké množství energie při ohřevu vody, a tak izolace může pomoci snížit náklady na energii a prodloužit životnost kávovaru.

  2. Zvýšení konzistence kávy: Kávovar musí mít správnou teplotu vody, aby byla káva chutná a konzistentní. Izolací bojleru se minimalizuje kolísání teploty vody, což může vést ke konzistentnější kávě.

Konzistence kávy se obvykle odvozuje od několika faktorů, které zahrnují chuť, aroma, tělo a texturu nápoje. Konzistence kávy odkazuje na homogenitu, jednotnost a hladkost nápoje.

Když mluvíme o konzistenci kávy, máme na mysli několik smyslových vlastností:

  1. Tělo kávy: Tělo kávy se týká pocitu v ústech, který může být lehký a tenký nebo plný a hutný. Konzistentní tělo znamená, že káva má stálou, plnou a bohatou chuť.

  2. Chuť a aroma: Konzistentní chuť a aroma znamená, že každý šálek kávy má stejné chuťové tóny a aroma.

Všechny tyto faktory hrají roli v konzistenci kávy. Izolací bojleru kávovaru se zajišťuje, že voda v bojleru si udržuje správnou teplotu bez větších výkyvů, což může pomoci při zachování konzistentní chuti a textury kávy.

Všeobecně, pro tepelnou izolaci se používají tyto materiály:  

  1. Armaflex©: Armaflex© je flexibilní termoizolační materiál vyrobený z uzavřené buněčné gumy. Je odolný vůči vodě a páře a má vynikající izolační vlastnosti.

  2. Minerální vlna: Minerální vlna je vyrobená z kamenných vláken a je velmi účinná při izolaci vysokých teplot. Je odolná vůči vlhkosti a má vynikající izolační vlastnosti.

  3. Skelná vlna: Skelná vlna je izolační materiál vyrobený z taveného skla, který má vynikající izolační vlastnosti a je odolný vůči vysokým teplotám.

  4. Keramická izolace: Keramická izolace je speciální typ izolace, který se používá pro vysoké teploty. Je vyroben z keramických vláken a je odolný proti vlhkosti a korozi.

Je důležité si uvědomit, že ne všechny izolační materiály jsou vhodné pro použití v kávovarech.

Proč v kávovaru Primus XE jako izolační materiál  používáme Armaflex© ? 

Minerální vlna a skelná vlna jsou oba materiály ve formě vláken a mohou uvolňovat prach. Pokud povrch  je narušeny nebo nechráněny, mohou tyto materiály vytvářet prach, který může být škodlivý pro dýchací cesty. Kvůli cirkulaci teplého vzduchu prach se dostava na pracovní plochu kávovaru, na plochu pro zahřívaní šálku apod. 

Armaflex© je vyroben z uzavřené buněčné gumy a neuvolňuje prach. Má vynikající izolační vlastnosti a chrání kávovar před tepelnými ztrátami. Je obecně považován za velmi odolný materiál vůči vlhkosti, hnilobě, plísním, UV záření a mechanickému poškození. Je také odolný vůči řadě chemikálií, včetně olejů a rozpouštědel. Minerální vlna a skelná vlna jsou také relativně odolné vůči vlhkosti a plísním, ale mohou se snadno rozpadat, pokud jsou narušeny nebo poškozeny. Keramická izolace je velmi odolná vůči tepelným a mechanickým namáháním, ale je náchylná k popraskání vlivem teplotních změn.

Jedinou nevýhodou je vysoká cena, ale.. Za kvalitu se platí :-)

Související produkty
Zanechat komentář
zanechte odpověď
Chcete-li přidat komentář, přihlaste se.

Menu

Sdílet

QR kód

Nastavení

Vytvořte si bezplatný účet pro používání seznamů přání

Přihlásit se

Vytvořte si bezplatný účet pro ukládání oblíbených položek.

Přihlásit se