Hledání na blogu
Nejnovější komentáře
Bez komentáře

Neni šálek jako šálek ...a šálek na espresso už vůbec ne.

Neni šálek jako šálek ...a šálek na espresso už vůbec ne.

Vzhled a tvar správného espresso šálku nejsou nahodilé.
<span ">V nabídkách prodejců najdete speciální  šálky na espresso různých tvarů - od klasického  kužele se zúženým dnem až po válcovité a různé designérské kousky.

Espresso šálek má objem cca mezi 60 až 90 ml. Tajemství espresso šálku však není v jeho vzhledu, ale uvnitř. Vnější design může být složitý, ale vnitřní tvar šálku musí být v podobě vajíčka. Právě zaoblená forma jeho dna, nebo chcete-li dno vejčitého tvaru, umožní zachovat aroma a cremu, hustou a jemnou pěnu na povrchu kávy, již od okamžiku, kdy probíhá extrakce kávy. Důležité jsou i silné stěny a dno šálku, které nahříváním na ploše kávovaru akumulují velké množství tepla a to pomáhá udržovat cremu, aroma a kávu co nejdéle teplou. Na ohřívací ploše kávovaru by měly šálky stat dnem dolů, aby se co nejvíce nahřály a okraje zůstaly méně teplé a nedošlo k popálení rtů.

Zanechat komentář
zanechte odpověď
Chcete-li přidat komentář, přihlaste se.

Menu

Sdílet

QR kód

Nastavení

Vytvořte si bezplatný účet pro používání seznamů přání

Přihlásit se

Vytvořte si bezplatný účet pro ukládání oblíbených položek.

Přihlásit se