Hledání na blogu
Nejnovější komentáře
Bez komentáře

Neni šálek jako šálek ...a šálek na espresso už vůbec ne.

Neni šálek jako šálek ...a šálek na espresso už vůbec ne.

Vzhled a tvar správného espresso šálku nejsou nahodilé.
<span ">V nabídkách prodejců najdete speciální  šálky na espresso různých tvarů - od klasického  kužele se zúženým dnem až po válcovité a různé designérské kousky.

Espresso šálek má objem cca mezi 60 až 90 ml. Tajemství espresso šálku však není v jeho vzhledu, ale uvnitř. Vnější design může být složitý, ale vnitřní tvar šálku musí být v podobě vajíčka. Právě zaoblená forma jeho dna, nebo chcete-li dno vejčitého tvaru, umožní zachovat aroma a cremu, hustou a jemnou pěnu na povrchu kávy, již od okamžiku, kdy probíhá extrakce kávy. Důležité jsou i silné stěny a dno šálku, které nahříváním na ploše kávovaru akumulují velké množství tepla a to pomáhá udržovat cremu, aroma a kávu co nejdéle teplou. Na ohřívací ploše kávovaru by měly šálky stat dnem dolů, aby se co nejvíce nahřály a okraje zůstaly méně teplé a nedošlo k popálení rtů.

Zanechat komentář
zanechte odpověď
Chcete-li přidat komentář, přihlaste se.

Menu

Sdílet

QR kód

Nastavení

Klikněte pro více produktů.
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si bezplatný účet pro používání seznamů přání

Přihlásit se

Vytvořte si bezplatný účet pro ukládání oblíbených položek.

Přihlásit se