Hledání na blogu
Nejnovější komentáře
Bez komentáře

Změkčovač vody? Určitě!

Změkčovač vody? Určitě!

Změkčovač vody je důležitá součást technologie, nejen pro přípravu espresso kávy. Je to nenápadný přístroj, obvykle se schovávající někde pod barem, ve skřínce nebo pod stolem, ale o to větší význam má. Jeho zapojení na přívod vody ke kávovaru a k dalšímu zařízení, zajistí dodávku změkčené vody z které připravená káva lépe chutná, ale zejména se nikde neusazuje tzv.vodní kámen. Kávovar, který je připojen na zdroj pitné vody s vysokou tvrdostí, se postupně zanáší "vodním kamenem". Káva připravená "zavápněným" kávovarem často nemá cremu, nebo jen velmi málo a je špatně extrahovaná. Snaha o seřízení takového kávovaru většinou končí jakýmsi kompromisem kvality espressa. Nebo seřídit tak, aby připravoval kávu alespoň kompromisní kvality, ani nejde. Stejný výsledek se může očekávat u kávovaru, který sice má předřazený změkčovač, ale péče o něj nebývá pravidelná, ale prakticky nulová, nebo tzv."jednou za půl roku".
Nepodceňujte péči o změkčovač vody, nebo dokonce jeho nepoužívání. Pořízení změkčovače a péče o něj se vám odmění dobrou kávou, spolehlivým provozem kávovaru a ušetří vám pěkných pár tisícovek, které by jste museli jinak vydat na celkovou repasi "zavápněného" kávovaru.
Nejčastěji se používají manuální typy změkčovačů a pak poloautomatické typy. Manuální typy jsou zajímavé svou nízkou pořizovací cenou, ale o to více vyžadují pozornost a pravidelnou péči, která vyžaduje určitý čas. Oproti tomu poloautomatické typy po instalaci a správném nastavení nevyžadují prakticky žádnou údržbu, ani složitou manipulaci, jako manuální typy. Pouze jednou za čas kouknete do zásobníku, jestli je v něm dostatek solných tablet, případně doplníte, což vám zabere pár minut a to je prakticky vše.
Doporučujeme poloautomatické změkčovače značky AQUINA

Zanechat komentář
zanechte odpověď
Chcete-li přidat komentář, přihlaste se.

Menu

Sdílet

QR kód

Nastavení

Vytvořte si bezplatný účet pro používání seznamů přání

Přihlásit se

Vytvořte si bezplatný účet pro ukládání oblíbených položek.

Přihlásit se