Kategorie
Je zaměřen zejména na přípravu kávy na profi-espresso kávovarech a je určen všem zájemcům o nadstandardní teoretické znalosti a praktické dovednosti v oboru barista a je také vhodný jako příprava pro absolvování evropské certifikace SCAE. Součástí kurzu je i ukázka pražení zelené kávy.
Školení je vedeno certifikovaným baristou SCAE Level 1 (No.16729) a Level 2 (No.16730) - reprezentantem výhradního obchodního zastoupení značky Caffé Musetti v ČR. Absolvent školení získá podrobné znalosti o kávě, jejím pěstování, zpracování, obchodování i historii. Dále získá znalosti o konstrukci espresso kávovaru a mlýnku a seznámí se s principy jejich provozu. Dobře zvládá jejich obsluhu. Podrobně je seznámen s možnostmi jejich nastavení a údržby. Seznámí se s možnými problémy vznikajícími při práci s touto technologií a negativně tak ovlivňujícími kvalitu nápojů a umí je vyřešit. Umí připravit základní druhy kávových nápojů – Espresso, Cappuccino, Latte Macchiato, včetně nápojů odvozených - Ristretto, Caffé Americano, Caffé Macchiato.
Maximální počet školených osob: 4. Školení probíhá ve školicím středisku obch. zastoupení značky Café Musetti v Praze.
Doba trvání: celkem 7 h. z toho 2 h. teorie, 5 h. praktická část
Informace o termínech a objednávky : info@musetti.cz nebo na tel. 605278857